Treceți la conținutul principal

Dragă femeie care nu ştii ce vrei,

Eşti minunată şi ai o viaţă întreagă înainte să te hotărăşti. Iar dacă nu ai, nu văd de ce ar mai fi atât de important să ştii ce vrei. Deci, nu te panica, aşteaptă. Nu te obligă nimeni să ştii exact ce îţi doreşti. Frustrările, întrebările, deciziile, sunt toate ale tale, nu ţi le-au lăsat prietenii la uşă când au plecat, chiar dacă tu ai senzaţia aceea idioată că ei sunt de vină. Aşa că poţi renunţa la ele, nu se va supăra nimeni. Vrei să le spui nu celorlalţi, începe prin a spune nu propriilor gânduri negative. Poate că nu funcţionează din prima, dar merită încercat. Măcar pentru diversitate.

Am întrebări şi dorinţe care se contrazic singure, unele pe celelalte, chiar şi atunci când eu nu ma obosesc să mă gândesc la ele. Şi am zile în care nu găsesc un sens pentru niciunul din lucrurile pe care le fac, de la ceaiul îndulcit şi până la renunţarea la cartofi prăjiţi sau la ţigări. Apoi sunt zile în care sunt absolut convinsă că am găsit sensul, că viaţa îmi dă acum exact ceea ce mi-am dorit. Şi aceste două zile vin, ca într-un banc prost, una după cealaltă. Şi nu ştiu ce vreau. Am încercat să dau vina pe societate - e confuză şi ne ameţeşte şi pe noi. Apoi pe prieteni - au aşteptări prea mari, oferă sprijin puţin spre deloc. Apoi mi-am canalizat energia ca să urăsc pe toată lumea - pentru că nimeni nu vrea să se facă vinovat că eu nu ştiu ce vreau. Azi nu dau vina pe nimeni. Azi îmi dau seama că e în firea noastră să ne dorim mai mereu câte ceva, să ne răzgândim, să ne chinuim. Aşa că azi nu cred că există vinovaţi. Există doar momente prielnice şi zile nefaste, în care ne-am rătăcit prin propriile planuri. Mâine s-ar putea să mă deprim că vreau un ceva care nu se poate, iar poimâine nu o să îl mai vreu. Punct.

Am citit o perioadă reviste pentru femei şi cărţi din acelea care vor să te înveţe pe tine - personaj unic - să te schimbi într-un model bine stabilit, după exemplul personal al altor persoane. Nu, mulţumesc. Vreau să rămân eu, chiar dacă asta înseamnă să am zile în care nu mă recunosc.Literatura pentru femei tâmpeşte. Faptul că nişte femei au pus mâna pe pix şi au început să deseneze în cuvinte nişte idealuri e o porcărie. Nu vreau să fiu Carrie Bradshow, nu vreau să fiu Andreea Esca, nu vreau să fiu Bianca Drăguşanu. Vreau să am personajul meu. Perfect nu înseamnă fără dezamăgiri, perfect nu înseamnă mereu cu zâmbet pe buze, cu fard pe ochi şi nici întotdeauna pe tocuri. Perfect înseamnă să fii deasupra modelelor inventate de norme doar pentru faptul că tu exişti cu adevărat în propria viaţă. Perfect înseamnă să fii optimistă, să te arunci în prăpastie cu mintea deschisă, mai ales că în viaţă nu ştii niciodată ce te aşteaptă jos. 


Scria azi cineva pe Facebook despre frică, despre vise, despre iubiri şi amintiri. E bine să ne aducem aminte. Dar draga mea femeie care aştepti, aducerile aminte nu înseamnă ca toate acele lucruri se vor şi întoarce doar pentru că tu aştepţi. Aşteaptă-te pe tine, e vreme, dar să nu crezi vreodată că viaţa îţi dă atâta timp doar ca să îl iroseşti aşteptându-i pe ceilalţi. Pentru că acele lucruri care ne dau stabilitate nu se aşteaptă, se construiesc. Uneori din nimic. Doar cu o fărâmă de optimism şi ceva imaginaţie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Calatorie cu peripetii

Am plecat cu trenul de la Pitesti la Bucuresti nu pentru ca nu am mai gasit loc in maxi taxi, ci pentru ca asa imi venise cheful de o calatorie pe calea ferata ca nu m-am mai putut abtine. Mi-am luat bilet, m-am urcat in tren si m-am asezat frumusel in compartimentul meu, la locul meu. Am mers cu Personalul, nu exista fonduri la buget pentru Sageata. In acelasi compartiment cu mine - doi indivizi scunzi si indesati ca niste mingi imense de baschet prelungite intr-o parte cu o alta sfera, de data aceasta mai mica, ce le tinea loc de cap. Gurmanzi, m-am gandit eu in sinea mea si, pentru o clipa, mi-a fost oarecum rusine ca etichetez oamenii cu asa usurinta. Poate erau bolnavi, sau cine stie?
In timpul mersului s-a intamplat insa ceva cu totul si cu totul neobisnuit. Unul din ei a primit un telefon, iar cei doi au inceput sa vorbeasca intr-o limba necunoscuta. Erau prea albi ca sa vorbeasca pe tiganeste, m-am gandit. Alta limba nu stiam care ar putea fi asa scalcita... Poate ca sunt ung…

Cronicile ucigașului de regi - Patrick Rothfuss

 “Call a jack a jack. Call a spade a spade. But always call a whore a lady. Their lives are hard enough, and it never hurts to be polite.”
Am citit primul volum din trilogia lui Patrick Rothfuss acum vreo 2-3 ani, parcă. ”Numele Vântului” e o carte lungă, care promitea, dar care nu mi-a oferit chiar ceea ce aveam eu în minte. Citind câteva recenzii înainte de a începe, așteptam o poveste medievală, cu parfum de Harry Potter și scene copiate de la George RR Martin. Nu a fost nici una nici alta, e o carte bună care seamănă cu toate fără să semene cu niciuna în special.   Povestea e originală, cel puțin pe cât poate permite genul fantasy. N-are nici dragoni, nici baghete, are însă un erou care trece prin multe încercări în drumul spre maturizare, cam cum au toate de fapt. Al doilea volum, ”Teama înțeleptului”, continuă povestea, lăsând cititorul cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Abia l-am terminat, deși l-am cumpărat acum vreun an și ceva. Problema cu cartea asta e că după ce o î…

Telenovela? Nu ... Giuvaerul palatului

Ma uitam intr-o dupa amiaza la televizor (de fapt, faceam channel surfing) si pe TVR 1 am zarit cateva femei asiatice imbracate ciudat. Am lasat telecomanda si asa am descoperit un serial "altfel", o poveste fascinanta care se petrece in Coreea, acum mai bine de 500 de ani. Serialul poate fi vazut de luni pana vineri de la ora 17.10 - cam in acelasi timp cu emisiunea mea... Eu imi fac timp sa vad din cand in cand reluarile.
Giuvaerul palatului este povestea singurei femei medic care a existat la curtea regala in Coreea, un film in care istoria se amesteca cu fictiunea pentru a te transpune definitiv in misticul lumii asiatice.
Despre modul cum este realizat filmul, ce as putea sa va spun? Actorii sunt geniali prin ceea ce pot transmite doar din priviri si gesturi aparent banale. Niciun cadru nu este ne la locul lui, iar muzica, decorurile si costumele sunt in armonie perfecta cu mesajul transmis.
Nu am prins povestea de la inceput, dar am aflat mai multe despre …