Treceți la conținutul principal

Candle in the Wind......

Parca ieri am intrat la facultate... si uite ca azi o termin:) mai am licenta, ultima incercare ... mare minune daca depasesc momentul... Dar miracolele se intampla sau macar asa vor sa credem regizorii de la Hollywood.
Revenind la cei trei ani ... am o gramada de amintiri, atat de multe momente frumoase in trei ani si nu neaparat la facultate... In trei ani, adica putin mai mult de 1000 de zile am ... mi-am schimbat viata complet... Nu a mai ramas nimic din ce am fost in 2005 - parca asta era anul.
Un bilant in cateva cuvinte: Un Bebe, un sot, o casa noua, un job nou si o calatorie de neuitat peste ocean... Nici macar prietenii mei nu mai sunt aceiasi...poate vreo doi sau trei, in rest alte figuri, alte fete si o gramada de ciudati care se uita uart la mine. Sau mi se pare mie? Nu,nu cred... sigur se uita asa, cu unul din ochii mintii lor inguste, si ma judeca, si ma taie ce pe o ceapa gata de pus la mancare... Banala comparatie. Parca as scrie pentru o emisiune proasta de la OTV... Si cu asta ma intorc la Elodia si lasubiectele de licenta. Ciudat examen si anul acesta la licenta pentru jurnalisti. Cred ca vor sa scoata din noi o specie noua de critic jurnalistic... ar fi si cazul,la cata analiza am fost nevoiti sa facem in ultima vreme.
Cam multe frustrari s-au strans pe buricele degetelor mele subtiri, care tasteaza intr-una - trebuia sa ma facdactilografa... mai exista meseria asta? - am uitat sa scriu de mana . Ce o sa fac a examen? Am asa mult stres cu examenul asta. Nici pe blog nu pot sa scriu decat tot despre el. Abia astept sa se termine si sa scap. Si apoi poate o sa scriu si eu ceva mai elevat p eblog... Doar voi fi licentiata, nu? Trebuia sa pun ghilimele? Asa se scrie oare?
Ma uit latitlul pe care l-am dat... De unde am plecat si unde am ajuns... in cinci minute....

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calatorie cu peripetii

Am plecat cu trenul de la Pitesti la Bucuresti nu pentru ca nu am mai gasit loc in maxi taxi, ci pentru ca asa imi venise cheful de o calatorie pe calea ferata ca nu m-am mai putut abtine. Mi-am luat bilet, m-am urcat in tren si m-am asezat frumusel in compartimentul meu, la locul meu. Am mers cu Personalul, nu exista fonduri la buget pentru Sageata. In acelasi compartiment cu mine - doi indivizi scunzi si indesati ca niste mingi imense de baschet prelungite intr-o parte cu o alta sfera, de data aceasta mai mica, ce le tinea loc de cap. Gurmanzi, m-am gandit eu in sinea mea si, pentru o clipa, mi-a fost oarecum rusine ca etichetez oamenii cu asa usurinta. Poate erau bolnavi, sau cine stie?
In timpul mersului s-a intamplat insa ceva cu totul si cu totul neobisnuit. Unul din ei a primit un telefon, iar cei doi au inceput sa vorbeasca intr-o limba necunoscuta. Erau prea albi ca sa vorbeasca pe tiganeste, m-am gandit. Alta limba nu stiam care ar putea fi asa scalcita... Poate ca sunt ung…

Cronicile ucigașului de regi - Patrick Rothfuss

 “Call a jack a jack. Call a spade a spade. But always call a whore a lady. Their lives are hard enough, and it never hurts to be polite.”
Am citit primul volum din trilogia lui Patrick Rothfuss acum vreo 2-3 ani, parcă. ”Numele Vântului” e o carte lungă, care promitea, dar care nu mi-a oferit chiar ceea ce aveam eu în minte. Citind câteva recenzii înainte de a începe, așteptam o poveste medievală, cu parfum de Harry Potter și scene copiate de la George RR Martin. Nu a fost nici una nici alta, e o carte bună care seamănă cu toate fără să semene cu niciuna în special.   Povestea e originală, cel puțin pe cât poate permite genul fantasy. N-are nici dragoni, nici baghete, are însă un erou care trece prin multe încercări în drumul spre maturizare, cam cum au toate de fapt. Al doilea volum, ”Teama înțeleptului”, continuă povestea, lăsând cititorul cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Abia l-am terminat, deși l-am cumpărat acum vreun an și ceva. Problema cu cartea asta e că după ce o î…

Telenovela? Nu ... Giuvaerul palatului

Ma uitam intr-o dupa amiaza la televizor (de fapt, faceam channel surfing) si pe TVR 1 am zarit cateva femei asiatice imbracate ciudat. Am lasat telecomanda si asa am descoperit un serial "altfel", o poveste fascinanta care se petrece in Coreea, acum mai bine de 500 de ani. Serialul poate fi vazut de luni pana vineri de la ora 17.10 - cam in acelasi timp cu emisiunea mea... Eu imi fac timp sa vad din cand in cand reluarile.
Giuvaerul palatului este povestea singurei femei medic care a existat la curtea regala in Coreea, un film in care istoria se amesteca cu fictiunea pentru a te transpune definitiv in misticul lumii asiatice.
Despre modul cum este realizat filmul, ce as putea sa va spun? Actorii sunt geniali prin ceea ce pot transmite doar din priviri si gesturi aparent banale. Niciun cadru nu este ne la locul lui, iar muzica, decorurile si costumele sunt in armonie perfecta cu mesajul transmis.
Nu am prins povestea de la inceput, dar am aflat mai multe despre …